tips

De airco-knop in de auto is bijna onmisbaar, maar hoe maak je het beste gebruik van de airco?

Staat je auto in de zon, dan kan de temperatuur in de auto flink oplopen! Zó krijg je de temperatuur het snelst naar beneden:

Zet bij het wegrijden de autoramen open, de airco aan en de ventilator op de hoogste stand. Voel je dat de airco koude lucht naar binnen blaast? Dan sluit je de ramen en zet je de recirculatie aan, zo blaas je niet steeds warme lucht naar binnen en koelt het eerder af in de auto!

Zorg dat het verschil tussen buiten- en binnentemperatuur niet te groot is, een verschil van ca 5 graden Celsius is meestal voldoende. Bij een ingeschakelde airco kan het brandstofverbruik wel tot 10% stijgen! Een goede temperatuur om je airco op af te stellen is 20 graden Celsius.

Heb je regelmatig de airco aan, dan is het slim om je ramen ook aan de binnenkant goed schoon te houden. Het gebruik van de airco zorgt voor aanslag op je ramen waardoor je ramen eerder beslagen raken. Fijne zomer!

Over JS Rijles

Beginnen met rijles?

Wil je je aanmelden voor een proefles? Heb je nog meer informatie nodig? Of wil je iets overleggen? Ik hoor graag van je!